[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center” linear_angle=”180″ background_color=”#eeeae5″ background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_blend_mode=”none” video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” background_type=”single” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” background_blend_mode=”none” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_type=”regular” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””][/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Ook de maan is onderdeel van de natuur, met een enorme energetische kracht. De maan heeft iets magisch, iets mysterieus. Vele mensen voelen ook een wat onverklaarbare aantrekkingskracht tot de maan. Er is helemaal niet zo bekend waarop ze allemaal invloed heeft, maar dat dat veel is, dat is wel duidelijk.

De maan beïnvloedt hele oceanen, met eb en vloed en springtij. Als ze zo’n watermassa’s kan doen bewegen, dan kan ze nog veel meer. Wijzelf als mens bestaan immers ook grotendeels uit water, dus het is helemaal niet zo ondenkbaar dat de maan ook onze energie, onze emoties en eigenlijk ons gehele systeem beïnvloedt.

Bij volkeren die dicht bij de natuur leven, loopt de menstruatie van de vrouwen ook vaak gelijk met de maan.  Een zwangerschap duurt gemiddeld 10 manen en geen 9 maanden. Een ‘maand’ is slechts een tijdsindicatie die door de mens is gemaakt. Maancycli en seizoenen zijn dat niet. Ook bevallingen en geboorten zijn onderhevig aan de maanenergie. Ikzelf heb een volle maan kindje, mijn jongste dochter. Zij besloot dat de zwangerschap lang genoeg had geduurd tijdens een nacht met volle maan. Als ik nadien het exacte uur van de volle maan ging opzoeken, bleek dat ook effectief het uur te zijn dat ik wakker ben geworden en besefte dat ik vruchtwater verloor. Een mooi stukje magie van de natuur. Baby’s en kinderen zijn nog veel meer onderhevig aan die onzichtbare natuurenergieën. In onze maatschappij zijn wij als volwassenen niet zo nauw meer verbonden met de maan en natuur, waardoor dit ook minder is. Spijtig, maar het is nooit te laat om die verbinding terug te herstellen 😉

Het mysterieuze van de maan herinnert ons eraan dat we allemaal deel zijn van iets groters. Onze connectie met het universum wordt duidelijker voelbaar. Ikzelf voel me dan soms heel klein en groot tegelijkertijd. Klein als klein onderdeel, maar met een groot samenhorigheidsgevoel als deel van het grotere geheel.

Tijdens volle maan kan het wel eens zijn dat je slecht slaapt, of wat andere verschijnselen ervaart. Je kan juist heel vele energie hebben, een hoofd dat niet stopt met nadenken, onrust ervaren of het gevoel hebben geen overzicht te hebben. Thema’s die al in je leven aanwezig zijn, worden uitvergroot of bereiken een hoogtepunt. Je kan sterke emoties ervaren en een behoefte hebben om alleen te zijn.

Hoogsensitieve personen kunnen extra gevoelig zijn aan de maanenergie. Dus je bent zeker niet raar als jij er meer invloed van ondervindt dan anderen. Die energie gaat trouwens ook in fases, net als ook de standen van de maan en eigenlijk alles in het leven en de natuur. Een nieuwe maan staat voor een nieuw begin, voor creativiteit, voor energie die klaarzit om te beginnen stromen. De maan gaat steeds van donker naar licht en terug. Vanwaar kennen we dat he? 🙂

Elke fase heeft z’n positieve kanten. Vecht er niet tegen, maar probeer mee te gaan op de energieën die je aangereikt worden, om zo van het goede van elke fase te profiteren. Zeker de volle maan nodigt uit om de rust op te zoeken, naar binnen te keren en geeft de beste groeikansen.

In 2020 organiseer maandelijkse ‘Volle Maan wandelingen en cirkels’. Hier gaan we in groep ‘s avonds op pad om aan de slag te gaan met die energie van de volle maan en er volop van te genieten.
Zegt je dat wel iets? Neem dan eens een kijkje op deze pagina: https://annemiejansen.be/volle-maan-wandelingen-en-cirkels/

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” background_type=”single” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” background_blend_mode=”none” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_type=”regular” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ last=”no”][fusion_imageframe image_id=”12421|large” max_width=”” style_type=”” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://annemiejansen.be/wp-content/uploads/2020/01/volle-maan-683×1024.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]