Het thema manifesteren (algemeen) heb ik al eens behandeld in een eerdere live en blog. Maar manifesteren van geld is een subtopic waar ik graag dieper op wil ingaan.

In deze blog leg ik uit hoe geld manifesteren precies werkt en hoe je je daaraan begint.

Hoe werkt manifesteren van geld?

Bij manifesteren ga je je hele systeem, waaronder je lichaam en daarbij vooral je hart, even naar een hogere trilling brengen. Dit doe je door de focus te leggen op wat je wenst, bijvoorbeeld een bepaald maandelijks bedrag of een specifieke som geld.

Door dit te doen ga je de emotionele stukken die dit belemmeren losmaken. De angst of hetgeen nog in de weg zit komt dan op je pad. Dat kan bijvoorbeeld de angst voor geldtekort zijn of omgekeerd een gevoel van weerstand, dus het niet kunnen ontvangen van geld.

Wanneer dit gebeurt, krijg je de kans om die gevoelens te ‘doorvoelen’ en vervolgens af te voeren. Op dat moment gaat er een stukje van de lading af en word je ‘lichter’. Hoe ‘lichter’ je bent, hoe meer de energie van geld kan stromen en hoe meer geld je dus kan aantrekken.

Wat ook een mogelijk resultaat is van dit proces, is dat je de mogelijkheid schept om bepaalde ideeën binnen te krijgen die je dichter bij je nieuwe realiteit brengen. Met andere woorden dat je creativiteit wordt aangewakkerd om meer geld te kunnen ontvangen.

Hoe begin je daar dan aan?

geld manifesteren supermarktStel dat je een bepaald loon hebt en je kan daar niet mee kopen wat je wilt, of je business ‘stroomt’ niet. Hoe breng je daar dan precies verandering in en trek je meer geld aan?

Het korte antwoord is manifesteren en daarna voelen. Het lange antwoord is natuurlijk wat ingewikkelder. Kort gezegd, moet je elke keer dat je voelt dat je ergens vastloopt – dat kan zelfs meerdere keren per dag – terugkeren naar de overtuiging dat alles mogelijk is.

Stel dat je bijvoorbeeld in de supermarkt bent en je wilt iets kopen waarvan je denkt dat je het niet kan betalen. In plaats van te denken dat het niet mogelijk is om deze aankoop te doen, maak je even de mentale switch en overtuig je jezelf dat dit wel kan, maar dat je alleen nog niet weet hoe.

Daar komt automatisch een angst bij, meestal de angst voor geldtekort. En dan is het zaak om die angst toe te laten en te ‘doorvoelen’. Dat is natuurlijk vaak ongemakkelijk, want zo’n angstgevoelens zijn vaak onbewust ontstaan om je veilig te houden.

Vervolgens is het aan het universum om zijn werk te doen. Want de ‘hoe’ is niet jouw taak. De ‘hoe’ komt van het universum. Het is enkel jouw taak om de spreekwoordelijke poorten open te zetten en om de lading eraf te halen.

Samengevat, kan je dus door vaak te denken ‘alles is mogelijk’ en dat te voelen in je systeem, de lading beetje bij beetje afvoeren. Na verloop van tijd kom je zo steeds dichter bij je doel.

Zelf geloof ik dat het onze collectieve taak is om de lading die op geld zit op wereldniveau weg te krijgen, zodat de geldenergie kan stromen. Op die manier kan iedereen uiteindelijk meer geld vergaren. Geld manifesteren is dus niet alleen een persoonlijk, maar ook een collectief werk.

Hoe snel gaat dit proces?

Zoals ik al eens vermeldde in een eerdere blog, kan ik niet beslissen voor jou hoeveel angst jij aan kan of kan verwerken.

Voor sommigen gaat het al moeilijk zijn om de angst te ‘doorvoelen’ die rond kleine aankopen in de supermarkt hangt. Denk aan het kopen van een duurder potje bioyoghurt. Voor die mensen kan het al een grote stap zijn om de mentale switch te maken naar het idee dat dit wel mogelijk is.

Anderen gaan dan weer meer kunnen verdragen. Zij gaan bijvoorbeeld een dure opleiding starten, waarvan ze voelen dat ze die moeten doen. Deze groep mensen gaat de angst die daarbij komt kijken de baas kunnen. Bij hen gaat het proces van geld manifesteren logischerwijze sneller gaan.

Maar hoe dan ook, wat ik sowieso kan zeggen is dat als je durft te voelen, dat het altijd goedkomt. Want als er geen lading meer op het thema geld zit bij jou, dan verandert er ineens heel veel.

Schaamte rond geldtekort

Sommige mensen worstelen – al dan niet onbewust – met schaamte rond geldtekort. Dit heeft te maken met de relatie tussen zelfwaarde en geld.

Vaak komt schaamte rond geldtekort door de manier waarop je kijkt naar mensen met weinig geld. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je daar (nog) een bepaald verdriet bij voelt, wat die schaamte veroorzaakt.

Omgekeerd kan het ook zijn dat je bepaalde aannames gelooft over mensen met veel geld. Denk aan ‘alle rijke mensen zijn materialistisch’ of ‘veel geld hebben maakt niet gelukkig’.

Wat ook jouw denkpatronen zijn, het is belangrijk om hier eens bij stil te staan en ze te ‘doorvoelen’.

Fysieke uitingen

manifesteren geld Een gevoel van angst voor geldtekort gaat vaak gepaard met het gevoel dat je de hele tijd een buffer moet aanleggen. Dit kan zich ook fysiek uiten en leiden tot overgewicht.

Samen met de financiële buffer die je aanlegt als reactie op je angst voor geldtekort, ga je dan – uiteraard onbewust – een buffer aanleggen op lichamelijk vlak. Je verdikt dus.

Bij mezelf zag ik deze link  heel duidelijk toen ik aan de slag ging met mijn angsten rond geldtekort.

Heb je dus last van overgewicht, dan zou het weleens kunnen dat daar een angst voor geldtekort achter schuilt.

Wil je aan de slag gaan met het manifesteren van geld? Je bent altijd welkom op mijn manifestatiesessies bij Nina. De volgende sessies vinden plaats op 24 april en 25 mei. Meer info vind je op www.dewereldvannina.be.

Deze blog is uitgeschreven door copywriter Chloë De Raedt, en is gebaseerd op een stukje van deze Instagram-live. In deze live zit iets meer informatie vervat dan in deze blog. Dus als het onderwerp je boeit, herbekijk de live dan zeker ook!