INNERLIJK WERK

“Dat innerlijk werk waarover jij het vaak hebt, hoe doe jij dat juist of hoe pak jij dat aan?”

Wel…
Daar zijn voor mij een aantal ‘gradaties’ of mogelijkheden in.

Let me explain πŸ™‚

1. Ik voel dat er iets mij raakt. Iets komt hard binnen of wekt bepaalde emoties op. Een trigger.
In dat geval: mijn hoofd uitzetten, voelen voelen voelen en ademen. De emoties door mijn lijf laten stromen en afvoeren. Even niks anders want alles wat m’n hoofd me dan wil wijsmaken is toch bullshit.
Tot de lading eraf is en ik weer een beetje lichter ben. De verandering in mijn denk- en zienswijze komt nadien automatisch.

2. Ik merk bij mezelf dat ik oordeel of minachtend denk over iets, iemand, of een gedrag. Zonder dat daar al per se een trigger bij hoort.
Een oordeel wil zeggen dat ik nog een stukje van mezelf niet volledig omarm. Dat dat nog in mijn schaduw zit en ik het mij nog mag toe-eigenen. Ik ga zoeken welk stukje dat is.
Vanaf het moment dat ik in alle liefde kan kijken naar wat ik voordien veroordeelde of me irriteerde, weet ik dat’t werk gedaan is πŸ™‚

3. Ik krijg een situatie op m’n bord waarvan ik zeg ‘Huh, waarom gebeurt dit?’. Het loopt allemaal niet zo zoals ik wil of voor ogen had.
Onze buitenwereld is slechts een reflectie is van onze binnenwereld, dus dat wil dan zeggen dat er onbewust bij mij nog een patroon is dat dat creΓ«ert. Geen trigger, geen oordeel, gewoon een observatie en een ‘hmm niet leuk’.
Daar ga ik naar zoeken. Spiegels pakken en die aan het licht brengen. Zodat’t getransformeerd kan worden πŸ™‚

Het 1ste kan ik doorgaans zelf, het stuk en de af te voeren lading is immers al ‘los’ en wil alleen nog maar doorvoeld worden. Soms heb ik even een anker nodig.
Het 2de lukt soms zelf, soms niet. Bij het 3de heb ik sowieso hulp nodig. Van een coach of wat andere goede spiegels πŸ™‚

Ik hoop dat dit wat kan inspireren en laat me in de comments gerust weten hoe jij dat doet! πŸ˜‰

Liefs,
Annemie
xx