Burn-out coaching — Wandelcoaching

Wat is wandelcoaching?
Voor wie?
Praktisch
Prijs
Aanmelden

Wat is wandelcoaching?

Wandelcoaching is coaching in de buitenlucht. Maar eigenlijk is het ook veel meer dan dat. We gaan letterlijk samen je weg stappen en kijken waar jij op vastloopt en hoe we dat kunnen aanpakken.

Voor mensen met stressklachten of die herstellende zijn van een burn-out is er vaak één ding heel duidelijk: buiten zijn, (lichte) beweging en frisse lucht doen goed. Het vult de batterij stilletjes terug en is heel heilzaam voor lichaam en geest. Daarom kies ik ervoor om buiten coaching te geven, al wandelend. Om dat het effect van de burn-out coaching dubbel zo krachtig is dan bij een coaching of therapie binnenskamers. Het therapeutische effect van wandelen, van de natuur en van buiten zijn in’t algemeen is nog veel te weinig erkend.

We praten onderweg en doen een heleboel oefeningen die aansluiten bij jouw hulpvraag. We maken ook gebruik van alles wat je in je omgeving ziet, door de natuur actief bij de coachingsessie te betrekken. De natuur kan ons zoveel leren als we daar echt contact mee kunnen maken. Vele natuurmetaforen zijn ook van toepassing op het dagelijks leven en de natuur kan ook een uitstekende spiegel zijn.

Buiten zijn ontspant je, je komt sneller uit je patronen en tot de kern van de zaak. De frisse lucht zorgt ervoor dat je in contact komt met je eigen natuur, je innerlijke wijsheid.

Voordelen wandelcoaching:

  • Doordat je fysiek in beweging komt, kom je ook mentaal in beweging
  • Je krijg niet enkel zicht op WAT je te doen hebt. Maar ook HOE je dat moet doen. Die ‘hoe’ nemen we mee in de sessie en je gaat er direct mee aan de slag.
  • We hoeven elkaar niet aan te kijken tijdens het wandelen. De buitenlucht maakt het allemaal wat luchtiger en informeler dan binnenskamers tegenover elkaar zitten.

Wandelcoaching kan een aanvulling of ondersteuning zijn bij gesprekstherapie, of het kan ook volledig op zichzelf staan.

Voor wie?

  • Je bent graag buiten en gelooft in de meerwaarde ervan
  • Je houdt van de natuur en je bent graag in beweging (of je wil daar graag naartoe werken)
  • Je voelt je niet goed in je vel en je wilt daar graag iets aan doen
  • Je hebt stressklachten of je bent herstellende van een burn-out
  • Je volgt een traject bij een psycholoog, therapeut of andere hulpverlener en wil graag extra ondersteuning
  • Je houdt van 1-op-1 contact dat echt de diepte in gaat

Prijs

Je hebt keuze uit 2 trajecten:

– Het intensieve traject van 6 x 2u wandelcoaching. 5 sessies van 2u vinden plaats om de 1 à 2 weken inclusief een terugkomsessie na enkele weken of maanden.
Dit traject kost 885 euro (voor particulieren incl BTW, voor bedrijven excl BTW).

Waarom het intensieve traject?

We hebben tijdens elke sessie ruim de tijd om in de diepte te gaan en kunnen letterlijk en figuurlijk afwijken van de gebaande paden. Deze ruimte en flexibiliteit zorgt ervoor dat we snel resultaat kunnen boeken.

– Het light traject van 6x 1u wandelcoaching. 5 sessies van 1u vinden plaats om de 1 à 2 weken, inclusief een terugkomsessie na enkele weken of maanden.Dit traject kost 445 euro (voor particulieren incl BTW, voor bedrijven excl BTW)

Waarom het light traject?

Afhankelijk van jouw hulpvraag komen we met 6 sessies van 1 uur al een heel eind. Voor sommige mensen is dit ook iets handiger om in te passen in de drukke agenda. Dit traject is ook ‘lichter’ qua budget.

Bij beide trajecten kan je eerst eens langskomen voor een gratis intake. Deze intake vindt uiteraard buiten plaats al wandelend en duurt 20 à30min.We kijken of er een match is, of wandelcoaching jou zou kunnen helpen met je hulpvraag en welk traject het best zou passen. Dit gesprek is volledig zonder verplichtingen.

Praktisch

De sessies vinden plaats op diverse locaties in Rotselaar. Bij het intensieve traject kan je zelf ook een aantal locaties aangeven die jouw aanspreken in de regio Leuven-Rotselaar-Aarschot.

Je draagt het best comfortabel zittende kledij en schoenen waar je gemakkelijk mee kan wandelen. Tijdens de herfst-en wintermaanden kan het zijn dat we ook over modderige paadjes wandelen. Bij koud weer zijn sjaal, muts en handschoenen geen overbodige luxe. Tijdens de oefeningen staan we immers regelmatig stil.

Jij bepaalt zelf het wandeltempo, er is geen basisconditie vereist.

Aanmelden

Heb je interesse in de wandelcoaching en wil je je graag aanmelden voor een gratis intake? Dat kan hier of via info@annemiejansen.be

Aanmelden voor gratis intake